2016 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Šv. Kalėdos

Įdomūs faktai apie Kalėdas :
Kalėdos yra didžiausia metų šventė visame pasaulyje, kuria kasmet paminimas Jėzaus Kristaus atėjimas į pasaulį – Jėzaus gimtadienis. Nors tiksli Jo gimimo data nėra žinoma, sutartinai Kalėdos daugelyje šalių (katalikiškų), taip pat ir Lietuvoje, švenčiamos gruodžio 25 d., o kai kuriose Rytų valstybėse (Rusija, Ukraina, Serbija, Makedonija, Moldova ir kt.) – sausio 6 d.
Kalėdų laikotarpis tradiciškai trunka 12 dienų nuo gruodžio 25 d. iki sausio 5 d., t.y. iki Trijų Karalių šventės. Prieš Kalėdas tęsiasi Advento laikotarpis (keturias savaites), kuris baigiasi per Kūčias – Kalėdų išvakares.
Ką reiškia žodis „Kalėdos“ ?
Lietuviškas žodis „Kalėdos“ gali būti kilęs iš baltarusių žodžio „koljadá“ ar latgalių žodžio „kalada“, kuris reiškia „plotkelė, išmalda“. Plotkelė lietuviškai vadinama kalėdaičiu.

Tikrąją žodžio „Kalėdos“ prasmę geriau atspindi angliškas žodis „Christmas“, kuris senojoje anglų kalboje reiškė „Crīstesmæsse,“ arba „Christ‘s mass“, t.y. „Kristaus mišios“ arba „Kristaus šventimas“.

Trumpesnis angliškas pavadinimas „Xmas“ kildinamas iš graikų abėcėlės, kurioje X yra pirmoji Kristaus vardo raidė „Xristos“, dėl to gavosi „X mass“, taip pat reiškiantis „Kristaus mišios“. „Kristus“ graikų kalboje reiškia „Pateptasis, paskirtas Dievo specialiai misijai“. Kristus kitaip dar vadinamas Mesiju nuo hebrajų (senovės žydų) žodžio „Messiah“.
Prancūzų, italų, portugalų, brazilų „Kalėdos“ (Noel, Natale, Natal) siejamos su lotynišku žodžiu „Dies Natalis“, reiškiančiu „Gimimo diena“ arba „les bonnes nouvelles“ – „geros naujienos“.
 Kiti Kalėdų pavadinimai

Afrikietiškai - Kersfees
Angliškai – Christmas
Argentinietiškai, čilietiškai, kolumbietiškai - Navidad
Belgiškai – Kertfeest
Brazilijoje – Natal
Bulgariškai – Koleda
Čekiškai - Vanoce
Daniškai – Jul
Esperanto - Kristnaskon
Estiškai - Jõulupühi
Graikiškai – Christouyenna
Havajietiškai – Kalikimaka
Islandiškai - Jol
Ispaniškai – Navidad
Itališkai – Natale
Japoniškai – Kurisumasu
Kroatiškai, jugoslaviškai – Bozic
Latviškai - Ziemassvetkus
Lenkiškai – Boze Narodzenie
Makedonietiškai - Bozhik
Meksikoje – Navidad
Norvegiškai, švediškai - Jul
Olandiškai – Kerstgroeten
Portugališkai - Natal
Prancūziškai – Noel
Rusiškai – Rozhdestvo
Slovakiškai - Vianoce
Suomiškai – Joulua
Turkiškai – Noeliniz
Vengriškai - Karįcsonyt
Vietnamietiškai - Giang Sinh
Vokiškai – Weihnachten


Kalėdų simboliai
  •  Pirmiausia, pati Kalėdų eglutė yra visžalis medelis. Visais metų laikais išliekanti žalia spalva simbolizuoja amžiną gyvenimą.
  •  Žvaigždutės, kuriomis puošiame eglutės viršūnę, namus, simbolizuoja Betliejaus žvaigždę, kaip išsipildžiusio Dievo pažado žmonėms ženklą – atsiųsti Gelbėtoją pasauliui.
  •  Žvakutės primena, kad Kristus yra pasaulio šviesa, kuri pašalina tamsą.
  •  Vainikėliai simbolizuoja meilę, nes tikra meilė niekada nesibaigia, kaip ir vainikas neturi pabaigos.
  •  Raudonos uogos ant bugienio šakelių primena Kristaus kraują, pralietą ant kryžiaus už žmoniją.
  •  Kalėdinės dovanos, kuriomis keičiamės, dovanojame vieni kitiems, tai ne kas kita, kaip Dievo didžiausios dovanos žmonėms – Jo sūnaus Jėzaus, prisiminimas.
  •  Kalėdų senelis – dosnumo simbolis.
  •  Riestos saldainių lazdelės, kuriomis puošiame namus, kalėdines eglutes, primena piemenėlių lazdas, kurių dėka ganomos avys. Lazdelės primena, kad mes esame avelės, Kristaus ganomos, ir simbolizuoja Dievo vedimą.
  •  Varpeliai padeda surasti pradingusias aveles, pakviesti jas. Jie simbolizuoja sugrįžimą pas Dievą.
  •  Angeliukai pranešė apie Jėzaus gimimą, dėl to jie taip pat yra simboliška kalėdinė dekoracija.
Yra daug kalėdinių simbolių, tapusių kalėdinėmis dekoracijomis, tačiau ne Kalėdų senelis, ir ne Kalėdų eglutė yra centrinė Kalėdų figūra, bet užgimęs į pasaulį Jėzus.

Įdomūs faktai apie Kalėdas
1.   Didžiausia pasaulyje Kalėdinė dovana buvo Laisvės statula, kurią prancūzai padovanojo JAV 1886 m. Ji sveria 225 tonas ir yra 46,5 m aukščio.
2.  Populiariausia visų laikų kalėdinė daina yra 1942 m. išleista Bing Crosby daina „White Christmas“ (liet. Baltos Kalėdos).
3.  Anglijoje per visą XX a. buvo tik 7 baltos (su sniegu) Kalėdos.
4.  1644-1660 m. Anglijos puritonų lyderis O. Kromvelis buvo uždraudęs Kalėdinius vakarėlius ir dainas kaip amoralius tokiai reikšmingai dienai. Buvo galima tik melstis. Visi, kurie buvo pagauti švenčiantys, buvo suimami ir baudžiami.
5.  Kalėdinį kalakutą iš Prancūzijos atvežė jėzuitai, jis iki šiol kai kuriuose prancūzų dialektuose vadinamas „Jesuite“.
6.  Kalėdų Senelis arba Santa Klausas yra pagrįstas realiai gyvenusiu bažnyčios vyskupu Šv. Nikolajumi, kuris gyveno 3 a. Turkijoje. Jis pasižymėjo gerumu, slapta dovanodavęs dovanas ir pinigus vargšams.
7.  Kasmet pasaulyje parduodama apie 34-36 mln. eglučių Kalėdiniu laikotarpiu.
8.  Pirmosios kalėdinės eglutės buvo puošiamos vaisiais, žvakėmis, gėlėmis, kurie buvo per sunkūs eglutės šakoms, taip 1800 m. pradėti gaminti stikliniai kamuoliukai, kurie ir pakeitė šias sunkias dekoracijas, jie pavadinti lemputėmis.
9.  Aukščiausia pasaulyje Kalėdų eglė buvo 82 m aukščio, papuošta 2,8 mln. lempučių, pastatyta Brazilijoje Rio de Žaneire.
10. Indijoje Kalėdiniu laikotarpiu vietoj eglučių puošiami bananų medžiai.
11. Pati brangiausia pasaulyje Kalėdų eglutė yra Japonijoje Tokijuje, ji pagaminta iš 12 kg aukso ir yra verta apie 5 mln. litų.
12. Didžiausia netikra Kalėdų eglutė buvo užžiebta Italijoje popiežiaus Benedikto XVI – apšviesta 800 m aukščio eglutės forma ant Monte Ingino kalno.
13. Kaune sukurta aplinkai draugiška 13 m aukščio smaragdinė eglutė iš 40000 plastikinių perdirbtų butelių, kuri pateko į Gineso rekordų knygą.
14. Londone buvo pastatyta 12,2 m aukščio eglutė tik iš Lego kaladėlių.

Apie tikrąją Kalėdų prasmę

Geriausiai Kalėdų reikšmę atspindi ištrauka iš Evangelijos pagal Joną (3:16): „Dievas taip pamilo pasaulį, jog atidavė savo viengimį Sūnų, kad kiekvienas, kuris jį tiki, nepražūtų, bet turėtų amžinąjį gyvenimą.“
Jėzus, būdamas Dievo sūnus, tapo žmogumi ir atėjo į pasaulį, kad išgelbėtų žmones nuo pražūties ir atpirktų jų nuodėmes ant kryžiaus, kad atneštų šviesą ir džiaugsmą, tikėjimą, viltį ir meilę į tamsų pasaulį ir į žmonių širdis. Visi žmonės yra nuodėmingi ir vienintelis būdas išsigelbėti – patikėti Jėzumi, kuris mirė ant kryžiaus už mūsų nuodėmes. Kai patikime Jėzumi ir atgailaujame už savo nuodėmes, tampame Dievo vaikais, tuomet į širdį ateina ramybė, meilė, džiaugsmas, tyrumas, gauname amžino gyvenimo dovaną ir tikime, kad vieną dieną Dangus bus mūsų namai, ir Dievas pasirūpins visais mūsų poreikiais, kol gyvename žemėje. Tai pati didžiausia dovana iš Dievo, kokią gali gauti žmogus ir tai yra pagrindinė priežastis švęsti Kalėdas, tikroji šios šventės prasmė. Be to, su Kristaus gimimu prasidėjo krikščionybė, dėl to Kalėdos minimos ne tik kaip Kristaus gimtadienis, bet ir kaip krikščionybės pradžia.

Kalėdos šiuolaikiniame pasaulyje yra siejamos su kalėdinėmis dovanomis, kalėdiniais sveikinimais - atvirukais, Kalėdų muzika, giesmėmis, kalėdiniais valgiais, kalėdinėmis dekoracijomis, Kalėdų eglute ir Kalėdų seneliu. Daugelyje šalių besimokantieji ir dirbantieji laukia Kalėdų dar ir dėl to, kad gauna žiemos atostogas, per kurias gali šiek tiek pailsėti nuo darbų. Ne visi gali sau leisti pirkti dovanas, ruošti kalėdinius kalakutus šventinei vakarienei ar skristi paslidinėti į kalnus per Kalėdų atostogas, tačiau ne tai yra svarbiausia ir visi šie materialūs dalykai neturėtų užgožti tikrosios Kalėdų prasmės – kad tai laikas, kai Dievas parodė savo didžiulę meilę žmonėms, atsiųsdamas savo Sūnų.
Jei dėl kažkokios priežasties Tau liūdna Kalėdų belaukiant ar nejauti jokios jų prasmės – pakviesk į savo širdį Jėzų ir Tavo Kalėdų šventės tikrai taps Džiaugsmingomis Šv. Kalėdomis!
Kalėdų vaišių receptai:
Arbatinės bandelės su tahini pasta
  • Paruošimo laikas: 
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Įdarui:
Pabarstymui:

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, po to suberiame cukrų, maišome, kad ir jis ištirptų. Uždengiame ir laikome šiltoje vietoje (aš įkišau į šiek tiek pakaitintą orkaitę), kol suputos.
  2. Sumaišome sausus ingredientus dubenyje. Įpilame aliejų ir išmaišome. Supilame suputojusias mieles, užmaišome tešlą. Minkome, kol tešla taps elastinga, blizgi, vientisa (minkant rankomis tai gali užtrukti apie 10 minučių). Dedame į aliejumi lengvai pateptą dubenį, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų, ~1 val.
  3. Pakilusią tešlą dedame ant šiek tiek miltais pabarstyto stalviršio, iškočiojame vidutinio storumo (apie 1-1.5 cm) stačiakampį. Visą paviršių gausiai aptepame tahini pasta ir pabarstome cukrumi bei cinamonu. Susukame į ritinį, supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
  4. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, truputį paspaudžiame, kad įgautų gražią bandelės formą, uždengiame ir paliekame šiek tiek pakilti.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Bandeles prieš kepant galima aptepti lengvai išplaktu kiaušiniu, kad įgautų gražesnę spalvą bekepant, bet tai nebūtina. Kepame bandeles apie 15 - 20 minučių, kol gražiai paruduos.

Silkė su džiovintais obuoliais ir razinomis



  • Paruošimo laikas: 
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
silkių filė, 2 vienetai

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius ir razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
  2. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, morką stambiai sutarkuojame. Pakepiname viską aliejuje, kol suminkštės, pabarstome prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais. Supjaustome obuolio riekeles, razinas nuspaudžiame ir sudėję į keptuvę kelias minutes patroškiname su daržovėmis. Atvėsiname.
  3. Kepintą pagrdą sumaišome su gabaliukais pjaustyta silkių filė.
Meduolinės eglutės
  • Paruošimo laikas: 
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Glajui:

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišome miltus, miltelinį cukrų, kepimo miltelius ir prieskonius.
  2. Nedideliame prikaistuvyje pakaitiname sviestą su medumi, kol ištirps, paliekame pravėsti, tada supilame į dubenį su miltais. Įmušame kiaušinių trynius, užminkome tešlą. Tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 1 - 2 valandas. Labai neturint laiko, galima įdėti į šaldymo kamerą 20-čiai minučių.
  3. Iš tešlos iškočiojame 0.5 cm storio lakštą (iškočiojus storiau, žvaigždės išsipūs ir bus minkštesnės), pridėjus žvaigždžių trafaretą, išpjaustome skirtingo dydžio žvaigždes. Meduolius atsargiai perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  4. Kepame 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol švelniai paruduoja. Atvėsiname ant grotelių.
  5. Pasiruošiame glajų - plakame kiaušinių baltymus, palaipsniui supilame citrinos sultis ir galiausiai beriame miltelinį cukrų, kol pasieksime norimą glajaus tekstūrą. Atvėsusius sausainius galime padekoruoti glajumi. Juo papuošiame kiekvieną žvaigždę atskirai, o po to užpylus šiek tiek glaisto į centrą, suklijuojame žvaigždes mažėjimo tvarka, formuodami eglutę. Norint apsnigtos eglutės, galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
Labaai gaila, kad Kalėdos taip greitai praėjo ir nespėjau šito įrašo parašyti ankščiau, bet tikiuosi, kad visi šie faktai, receptai pravers jums kitais metais.
Komentaruose galite pasigirti ką gavote dovanų. 
Su jumis buvo : LYDY





2016 m. gruodžio 20 d., antradienis

Gražiausia savaitės narė

Brigita Brei.
Viena iš mūsų klubo vicių, seniai berinkau gražiausią pridėdama ir vices, bet kadangi man gera nuotaikas prieš Kalėdas, nusprendžiau, kad galbūt pasiseks kuriai nors.
Akurat!

Kuom apranga dėmesį atkreipė į save, tai , kad spalvų tikrai nėra mažai. Pagrindinė pilkai rožinė, kuri mane labai žavi.
Taip iš pradžių galvoju : kam jin dėjo tą sijoną, tokį seną?
Bet kažkaip pagalvojus , ji visai šaunuole! Suteikė senam žaidimo drabužiui naujovių ir grožio.
O drąsi , tai drąsi... ir meniška... gražu žiūrėt kaip aksesuaras beveik net netinka prie aprangos, neatspindi jos spalvų ir yra derinio vinis, žiūriu atrodo į skėtuką, o matau kaklo papuošalą, keista net man pačiai.

2016 m. gruodžio 13 d., antradienis

Savaitės gražiausia narė



Orai vis šaltėja, žmonės jau apie mokesčius nervintis pradėję...
O man, orai nelabai ir rūpi, gyvenu vasaros viltimis ir laukiu atostogų.

Ir Mmigliux labai nesijaudina dėl šalto oro matau.
Atrodo mergina drąsi, mėgstanti savo tvarkos įvest, viršutinė aprangos dalis tai įrodo.
Bet kaklo zona patraukia akį , ir prideda minties, kad pana žino, kas reiškia kas. Jau iš
šių dviejų sakinių suprantama, kad čia stovi vyriškos lyties svajonė.
Bet einam prie rūbų.
Džiaugiuos, dėl batų, negaliu aš į juos atsižiūrėt. Na nauja kolekcija matosi varo dabar į madą. Galvos
sfera tobula, nebėra ką komentuoti, makiažas, plaukuosena, o lūpos fainai atrodo.
Matosi prie meno panelė chna mėgsta pasipuošti.
Na nepriekaištinga!

2016 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Šiek tiek pakalbam apie...

Apranga

Žaidime, daugeliui panelių užėjusioms į savo drabužinę kyla klausimas: Ką man aprengti panelei?
Nors drabužinėje šimtais rūbų. Ir jau ne vieną panelė man rašo žinutes, kaip atrodau, gal gali pasakyt koks aksesuaras čia tinka?
Ir ne retai jau patarinėju, mintyse su atsibodusia nuotaika ka joms rengtis.


Kadangi skaitau knygas apie madą ir t.t , seku tendencijas per visus galus tai štai keletas patarimų:

I. Spalvos
Šį sezoną ,  jau lauke šaltoka, realybėje vyrauja gan tamsios spalvos.

Pilka, nakties dangaus atspalvio mėlyna, bordinė, pilkai žalia, raudona, ruda, juoda, violetinė, auksinė, retkarčiais balta.
Mano atžvilgiu, tai gan retos spalvos, ir šį sezoną kiek prisiminsiu, tai vien iš spalvų.

Kaip jas derinti?
Matau dažnos profilyje tokių ryškiu spalvų derinį, kad net akys bijo tos šviesos, o jei pavyzdžiui, prie
ryškiai žalios spalvos
priderina ryškiai violetine, atrodo lazerių šou.

Na, o tai kokias derinti??
Spalvų milijonai, ir visos jos gražios, bet nepadarykim iš aprangos „vaivoryšktės sriubos“.
Net tas violetines jei jūsų spalvos yra tos mėgstamiausios, derinkite jas tik skirtingų atspalvių. Apranga tikrai nebus
nuobodi. Norit įsitikinti? Aprenkite panelę kaip sakant „Lazeriu šou“ ir kitą derini sukurkite su tos pačios spalvos skirtingų atspalvių
derinį.
Na palyginkit kuri gražesnė?


II. Aksesuarai
Merginos! Dažnai dabar tenka susidurti su tokiom varnom, kur mano, kad jei jau blizga ir mažas, tai jau konkrečiai aksesuaras.
Nebūtinai, šiais laikais jei kalbama apie aksesuarus , galvoti apie didelius auksinius auskarus ar apyrankę.
Bandykite ne vien tas pagrindines spalvas, derinkit kuo įvairiausius kokius tik galima.


Ir ar pasakytumėt, kad šis aksesuaras labai nuobodus, jį dar lengviau priderinti aprangoje (ypač šį sezoną)  nei tuos blizgučius.
Siūlyčiau jei esate dar pradedančios pasibandyt su paprastais šalikėliais, kurie labai grubiai nekristų į akis ir pagyvintų derinį.
Ir paskui tik eiti prie apyrankių, smulkių, klasikinių. O jau su blizgučiais pasitreniravusioms tik pavyks.



III. Batai
Batai viena iš svarbiausių aprangos dalių.
Kiek girdėjau prieš 3-4 metus, nenešiokite batų išsiskiriančiu iš jūsų aprangos. Bet dabar jau beveik 2017 !
Pati išbandžiau, mačiau mieste kiek vaikšto merginų ir net vaikinų, su visai kitokios spalvos batais nei jų aprangos spalva.
Žmonėms iškart nuomonė apie jus pasikeičiau „Va čia gal jis drąsus, bet paslaptingas, norėčiau su šiuo žmogumi pabendrauti“
Bet čia aišku ir vėl noriu paminėti spalvas, batai gali skirtis iš aprangos , kad ir kokios jie spalvos būtų, tai + „Lazeriu šou “
aprangos mėgėjoms.






IV. Makiažas

Spalvos vėl spalvos!
1.Nenaudokite ryškių, spalvotų akių šešėlių prie ryškių lūpų.
2. Akių spalva :

Jei akys rudos - sveikinu tave, tavo akių spalvai tinka beveik visos spalvos.


Jei akys mėlynos, pilkos, žalios -  balta, visi rudos spalvos atspalviai, pilka, žalia, mėlyna (tik nepadaryk tokių kad atrodytų kaip mėlynės).

Jei akys juodos - tinka šaltų tonų spalvos, tamsiai žalios ,  ir rudos spalvos.

V. Rūbų forma ir raštai.

Kartais tiesiog apsirengiam taip jog būtumėme nėščios, taip ta mada oversize užvaldžius visas.
Aš jai aišku ne priešė, bet ar žinot kai reikia prie tokių rūbų derinti likusias aprangos dalis.
Ne viena panelė žaidime mėgsta , raštuotus rūbus( gelėti, languoti , dryžuoti ir t.t)
Bet ar visos taip suderinat ir parodot to rašto įpatingąją reikšmę?

Pirma ką reikia žinoti apie rūbų formų suderinimą- NEDĖKITE DERINYJE VIRŠUTINĖS IR
APATINĖS DALIES VIENODOS AR PANAŠIOS FORMOS.


Na tai kuri, tau atrodo gražiau? Žinoma, kad 2, čia jau turėtų žinoti kiekviena tai.

Kaip tau ši apranga ??

Mano manymų skani košė iš jos gaunasi . Nors vaidmenį su tokia apranga kokiame nors neįprastame spektaklyje atlikčiau.

O kokia tavo nuomonė apie šitą derinį ?

Žymiai elegantiškiau , proporcingai , akies tikrai nerėžia, visai priešinga apranga „Košei makalošei“
O bėje, gal matai ką nors , kas šiek tiek išsiskiria iš aprangos.
Jei įdėmiai skaitei įrašą suprast jau turi, kad BATAI.

Įrašas buvo su mano išbandytomis gudrybėmis ir tiesomis (žinoma jos ne vien mano sugalvotos), pabandykite ir pačios kurti , atrasti naujų gudrybių.


Jei kils klausimų tiesiog kreipkitės į panelę Rochella
Atsakysiu , patarsiu, ivertinsiu.



Rochella


2016 m. lapkričio 19 d., šeštadienis



Sveikos, panelės! 

Pasinerkite į stebuklingą pilną burtininkų, raganų ir keistų būtybių pasaulį.
Tai nauja magijos era, apie kurią dar nieko nežinome!
Ar esate pasiruošusios atskleisti paslaptis ir akis į akį susidurti su pavojais?
5 aprangos, šukuosena, būsto baldai ir tapetai būstui Jūsų laukia naujame ”Stebuklingų žemių” žaidime.
Nepergyvenkite, šiame šauniame nuotykyje nebūsite vienos – laimėsite gyvūnus – draugus, kurie liks pas Jus būste kaip papuošimai.

Judėjimui reikalingos stebuklingos lazdelės, jos sunaudojamos kauliuko ridenimui – skaičius ant kauliuko rodo, kiek žingsnių pajudėsite į priekį. Taip pat galite ridenti ir laimingąjį kauliuką, jame pasirinksite pageidaujamą išridenti skaičių.
Kelionę pradėsite su 5 nemokamomis stebuklingomis lazdelėmis. Kiekvieną dieną iki pat žaidimo pabaigos, vos prisijungusios prie žaidimo, gausite po 5 lazdeles, jos bus pridedamos prie jau turimų. Kelionėje aplankysite stebuklingas žemes, kuriose paslėpti šaunūs prizai! Norėdamos įžengti į žemę, turėsite atsistoti tiesiai ant įėjimo į ją. Jei nesurinkote visų aprangos detalių žemėje, galite po ją keliauti iš naujo arba čia sugrįžti vėliau.

Ištyrinėjusios visus stebuklus ir surinkusios visų aprangų detales bei būsto baldus, dovanų gausite ypatingą šukuoseną!
Ridenkite kauliuką ir pažinkite naują pasaulį iki 2016.12.01, 14:00!


Linkiu sėkmės naujame žaidime!
 Įrašą parengė Urte Braiva



2016 m. lapkričio 1 d., antradienis

Gražiausia savaitės narė

Labuka, aną kartą išsirinkome gražuole Oskar4 , bet dabar laikas išsirinkti kitą savaitės gražuolę. Nors kai tik užeinu į Oskar4 profilį vos nenukrentu nuo kedės , nes jos deriniai nepakartojami. Man ypač patinka jos veidukas, toks keistas ir žiauriai gražus. Gerai, gerai užteks apie Oskar4. Prieiname prie naujos gražuolės..tai aš perėjau per visus derinius ir nusprendžiau , kad gražiausias derinukas priklauso..Es Tela. Didžiausi sveikinimai jai.
Kitą gražiausią narę jau rinks narės.
Bus rinkimai.
Iki kito karto !
Su jumis buvo LYDY.

2016 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Helovinas (Halloween)

Laba diena, viena tokia panelė davė man nuostabią mintį parašyti įrašą apie Heloviną. Jos mintis man labai patiko ir aš nusprendžiau apie jį šiame įraše ir rašyti. Taigi šiame įraše rasite daug informacijos , patarimų ir t.t. Žodžiu, bandysiu šį įrašą padaryti kuo įdomesnį.
                                                                   Šventės istorija
Helovino šaknys glūdi senovėje švęstų naujųjų metų ir mirusiųjų šventėse. 800 m. katalikų bažnyčia šią šventę pavadino Visų šventųjų diena ir leido ją oficialiai švęsti lapkričio 1 d. Taigi žmonės ir toliau galėjo švęsti įprastą šventę, tik kitu pavadinimu. Tą dieną būdavo laikomos mišios ir jos buvo vadinamos Visų šventųjų mišiomis.
Veikiausiai šiandien švenčiamo Helovino pagrindinis šaltinis − tai keltiška Sauino šventė. Keltų naujieji metai prasidėdavo lapkričio 1 d. O šventė, kuri prasidėdavo Naujųjų metų išvakarėse, būdavo rengiama keltų mirties viešpaties Samhaino garbei. Ši šventė pažymėdavo šalčio, tamsos ir gedimo sezono pradžią. Natūraliai ją pradėta asocijuoti su žmogaus mirtimi. Keltai tikėjo, kad Samhainas tą vakarą leisdavo mirusiųjų sieloms sugrįžti į savo namus. Samhaino šventės vakare žmonės užgesindavo savo namų židinius. Druidai iš ąžuolo (jiems švento medžio) šakų sukraudavo milžinišką naujųjų metų laužą. Jame jie degindavo paaukotus gyvūnus. Tada kiekviena šeima nuo to laužo vėl užkurdavo savo šeimos židinį. Šventės metu žmonės kartais vilkėdavo specialiais kostiumais, pagamintais iš gyvulių odos ir galvų. Iš paaukotų gyvulių liekanų jie spėdavo ateinančių metų ateitį.

...................................................................................................................................................................
                                                                               Darbeliai
 Nupieškite mandarinams vaiduokliškas šypsenas.
Idėja Helovino vaišėms.  Tokie linksmi moliūgėliai tikrai papuoš  vaišių stalą Vaiduoklių  šventės metu, o pasidaryti juos labai paprasta.
Paimkite mandariną ir juodu markeriu nupieškite jam vaiduoklišką šypseną.

Kelios smagios idėjos Helovino vaišėms. Siaubingai skanūs valgiai, kuriuos lengva pagaminti.

„Dešrelės mumijos“
Joms pagaminti reikės: pieniškų dešrelių, sluoksniuotos tešlos, juodųjų pipirų ir vieno kiaušinio.
Dešreles apvyniokite sluoksniuotos tešlos juostelėmis, vietoj akių įdėkite du juodus pipirus, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje kol gražiai apskrus.

„Raganos kraujas“
Vaistinėje nupirkite vienkartinių švirkštų. Padarykite vaisinės arbatos. Kad spalva būtų sodresnė, užplikykite daugiau arbatos pakelių. Kai arbata atvės, pritraukite jos į švirkštus.

„Vorų kiaušiniai“
Įdarytus kiaušinius papuoškite juodųjų alyvuogių gabaliukais.

...................................................................................................................................................................

Kaip pasidaryti makiažą Helovinui?





...................................................................................................................................................................

„Klounai-žudikai“

Jungtinėse Amerikos Valstijose išplitusi ir į D. Britanija atėjusi „klounų-žudikų“ (angl. killer clown) kelia vis didesnę grėsmę šalies gyventojams. Policijos pareigūnai fiksuoja vis daugiau pranešimų, apie D. Britanijos gatvėmis vaikštančius peiliais ginkluotus klounus, kurių pagrindinis tikslas – išgąsdinti ir įbauginti praeivius.
Bauginančiomis klounų kaukėmis veidus pridengę asmenys, dažniausiai sutinkami prie mokyklų, bei tamsiuose parkuose, alėjose. Vien per šio savaitgalio 24 val., Thames Valley Policijos pareigūnai, gavo 14 pranešimų apie žmones gąsdinančius klounus Bracknell, Milton Keynes, Abingdon ir Chesham miestuose.
„Klounų-žudikų“ epidemija tapo nevaldoma, mat beveik visuose D. Britanijos regionuose užfiksuota bent po kelis išsigandusių gyventojų pranešimus. Penktadienį peiliu ginkluotas klounas iššoko prieš 11 m. – 12 m. amžiaus mokyklinukų grupę ir sekė juos iki pat mokyklos. Šoko būsenos ištikti vaikai apie incidentą papasakojo mokyklos darbuotojams, kurie savo ruožtu apie tai pranešė policijai. Durham‘o savivaldybės pareigūnai mano, kad klounais persirengęs asmuo tenorėjo išgąsdinti vaikus ir nepaisant to, kad su savimi turėjo peilį, iš tiesų vaikų sužeisti nenorėjo, todėl joks tyrimas nepradėtas.
Newcastle‘o policija ieško klounų grupės, kurie vakarais vaikosi praeivius, šokinėja iš krūmų.
Liverpulyje pastebėtas klounas, po miestą besivažinėjantis sunkvežimiu.
Clacton‘e, Essex‘e, du klounais persirengę asmenys, priėjo prie dviejų mokyklinio amžiaus mergaičių ir kvietė jas į gimtadienio šventę. Po šio incidento Clacton‘o mokyklų moksleiviams, pertraukų metu uždrausta palikti mokyklos teritoriją.
Šalies policijos pareigūnai teigia, kad šiurpiais klounų kostiumais persirengę asmenys, kopijuoja JAV išplitusį „pokštavimo“ būdą, ir sako, kad klounais persirengusių asmenys sulaikyti jie negali, dėl „jiems priklausančios laisvės į saviraišką“. Policijos šefas Andy Boyd teigia: „Mes neturime teisės sulaikyti klounais persirengusių asmenų, mat jie iš esmės nedaro jokio nusikaltimo“.
Visuomenės nariai jaučiasi itin nesaugiai, dauguma tėvų jaudinasi dėl savo vaikų, kiti – dėl savo pačių saugumo, mat kyla vis didesnė grėsmė, kad „klounų-žudikų“ manija gali prisidengti ir tikri žudikai ar prievartautojai.
Neoficialiais duomenimis, du vyrai, persirengę klounais, bandė išžaginti 12-metę.
Daugiausia pranešimų apie klounus užfiksuota Londone, Cheshire, Šiaurės Velse, Dundee, Norwichiuje, Manchesteryje, Newcastle ir Sheffielde.
........................................................................................................
Tikiuosi įrašas patiko. Labai reikia nuomonių. Ačiū.







2016 m. spalio 24 d., pirmadienis

Gražiausia savaitės narė

Sveikos, kadangi sergu ir šiandien neeinu į mokyklą , manau , kad išrinksiu gražiausią savaitės narę , nes ją kaip pastebėjau rinko labai senai. Taigi aš čia taip greitai perbėgau akimis per visas nares , viceprezidentes ir nusprendžiau , kad gražiausias mano manymu derinukas buvo šis -
Šis yra Oskar4 viceprezidentės.
Man jis labai patiko , nes jame aš matau Harley Quinn , o ji iš mano vieno iš mėgstamiausių filmų savižudžių būrys. Harley Quinn -
Aišku buvo ir dar daugiau vertų gražiausios savaitės narės titulo derinių , bet kadangi aš turėjau rinktis , tai išsirinkau Oskar4.
Sveikinimai jai.
Ačiū , kas skaitėt. Tikiuosi įrašas jums patiko ir jūs neprieštaraujate , kad išrinkau Oskar4/ Harley Quinn.
Iki!


2016 m. spalio 22 d., šeštadienis

Ką veikti savaitgaliais?

Sveikos, tikriausiai kiekviena randate įdomų užsiėmimą savaitgaliais. BET ką daryti jeigu sergate , lauke šalta ir tiesiog nesugalvoji ką nuveikti ? Yra išeitis..ir ne viena.
1.Visų pirmą ką aš labai mėgstu daryti savaitgaliais , kai nuobodu , tai daryti musical.ly. Mano mėgstamiausias užsiėmimas. Aišku nepostinu jų darau privačius , nes jūs net negalite įsivaizduoti kokių aš nesąmonių pridarau...
2. Kadangi per darbo dienas bent jau AŠ niekada nerandu laiko pasiselfinti , tai manau , kad dar viena išeitis būtų pasidaryti nuotraukų ir jas įkelti į facebook'ą arba instagramą.
3. Trečia išeitis labai paprasta..prisikviesti draugų ir kartu pažaisti monopolį.
4.Dar vienas dalykas kurį aš labai mėgstu , tai daryti plaukų kaukes, veido ir t.t. Labiausiai patinka medus , kiaušinis ir alyvuogių aliejus ant plaukų žinokit tikrai padeda.
5.Ką daryti jeigu mama neleidžia išlipti iš lovos , nes sergi? Aš asmeniškai labai mėgstu pasikloti lovą labai įdomiai; prisitiesiu kiek įmanoma čiužinių , kaldrų , prisidedu kiek tik turiu pagalvėlių. Aš jų turiu labai daug , nes jas galima sakyti kolekcionuoju.Tada jaučiuosi savo lovoje kaip karalienė ir kadangi ta veikla neužima visos dienos , tai pasiimu telefoną ir naršau intike.
6. Ką daryti jeigu dingo internetas? Pas mane tai atsitinka labai retai , bet vistiek parašysiu ką gi aš darau. Pasiimu savo knygas padarau joms visoms kampus, aplenkiu , papuošiu aplankalus visokiais darbeliais. O mokykloje galiu jaustis jaukiai žiūrėdama į savo gražias knygas , o ne kažkokias nuvalkiotas.
7.Dar galima savaitgaliais namuose su draugais daryti bean boozled ir visokius kitokiu challenge čia mano dar vienas mėgstamas užsiėmimas kai nuobodu.
                  Ačiū , toms kurios skaitėte. Žinau , kad čia tikrai nėra įspūdingas įrašas. Tiesiog keli patarimai kurie galbūt gali praversti. Jeigu norite dar kokių nors patarimų komentuokite apie ką ir kai rasiu lauko būtinai patarsiu. :)
Iki !


2016 m. spalio 19 d., trečiadienis

Tamsusis Helovinas


Sveikos, čia aš LYDY rašau pirmąjį įrašą kuris yra susijęs su nauju Ma žaidimu. Taigi , čia tikriausiai jau visos pastebėjote , kad atsirado naujas Helovino žaidimas. Mano įrašas gal šiek tiek pavėluotas , nes jūs jau tikriausiai išsirinkote portalą į kurį nukeliausite nežinodamos kas ten bus...Kadangi vakar visiškai neradau laiko ir negalėjau paruošti šio įrašo , tai labai atsiprašau. Na aišku tos kurios turi safyrų , sužinojo iš kitų blog'ų jau žino kas slepiasi portaluose , bet aš nepraradau vilties ir tikiu , kad galbūt dar kam nors pravers šis įrašiukas.
...................................................................................................................................................................
Kruvinasis pjūklas -
...................................................................................................................................................................
Kruvinoji princesė-
...................................................................................................................................................................
Akių vagis -
...................................................................................................................................................................
Mados vampyrė -
...................................................................................................................................................................
Juodoji kerėtoja -
...................................................................................................................................................................
Varnų ragana -
..............................................................................................
Tikiuosi , kad šis įrašas kam nors padėjo. 
Ačiū , kas skaitėt.
Iki.